Klåda under fötterna 1177

Fotsvamp – 1177

Hud, hår och naglar. Klåda. Det kan klia på olika ställen på kroppen och klådan kan bero på olika saker, till exempel torr hud eller infektion.

Vid fotsvamp flagnar eller fjällar huden mellan tårna. Det är vanligt att det kliar och svider. Ibland kan det bli sprickor i huden. Barn under tio år får sällan fotsvamp. Du kan själv behandla fotsvamp.

Klåda – 1177

När huden är torr har den för lite fukt och fett. Huden kan då vara ömtålig och klia. Det är viktigt att sköta om torr hud så att besvären inte blir värre.

Det kan klia på olika ställen på kroppen och klådan kan bero på olika saker, till exempel torr hud eller infektion. Läs mer här om orsaker till klåda.

Torr hud och klåda – 1177

De syns lättast på händerna och fötterna. Skabb ger klåda, särskilt på natten. Ibland kan det klia så mycket att barnet river upp huden. Skabb kan även ge små …

När huden är torr har den för lite fukt och fett. Huden kan då vara ömtålig och klia. Det är viktigt att sköta om torr hud så att besvären inte blir värre.

Klåda hos barn – 1177

Det kan klia på olika ställen på kroppen och klådan kan bero på olika saker, till exempel torr hud eller infektion. Läs mer här om orsaker till klåda.

Utslag och eksem – 1177

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Det kan bero på torr hud eller nötning. Du kan också ha kommit i kontakt …

Eksem – 1177

8 aug. 2022 — Nässelutslag är starkt kliande och upphöjda utslag. Både barn och vuxna kan få utslagen. Nässelutslag kan orsakas av till exempel allergi, …

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Det kan bero på torr hud eller nötning. Du kan också ha kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden eller som du är allergisk mot.

Nässelutslag – 1177

Klåda under graviditeten. Det är vanligt att det kliar på kroppen när du är gravid. Det beror oftast på att huden förändras när den töjs ut över magen.

Nässelutslag är starkt kliande och upphöjda utslag. Både barn och vuxna kan få utslagen. Nässelutslag kan orsakas av till exempel allergi, infektion, kyla eller värme. Du kan oftast behandla dig själv, men ibland kan du behöva söka vård.

Klåda under graviditeten – 1177

Atopiska vinterfötter innebär att huden under fotsulorna och stortårna fjällar mycket, och att huden på fötterna spricker. … Torr hud och klåda …

Atopiskt eksem – böjveckseksem – 1177

17 aug. 2022 — Skabb är en hudparasit som gör gångar i hudens yttersta lager och lägger sina ägg där. Det vanligaste symtomet är att det kliar mycket.

Atopiskt eksem är en hudsjukdom som är vanlig hos små barn. Den visar sig som torra, röda och kliande utslag. Det finns en hel del du kan göra själv för att lindra besvären. Du kan få behandling med läkemedel.

Skabb – 1177

Skabb är en hudparasit som gör gångar i hudens yttersta lager och lägger sina ägg där. Det vanligaste symtomet är att det kliar mycket. Du kan bli smittad om du har lite längre kontakt hud mot hud med någon som har skabb. Skabb behandlas med ett flytande läkemedel som du smörjer över hela kroppen.

Keywords: klåda under fötterna 1177