Latexallergi 1177

Allergier och överkänslighet – 1177

Nässelutslag kan orsakas av till exempel allergi, infektion, kyla eller värme. Du kan oftast behandla dig själv, men ibland kan du behöva söka vård.

Här kan du läsa mer om allergier och överkänslighet.

Allergiutredning – 1177

Ett lapptest visar om du är överkänslig mot vissa ämnen som huden kommer i …

Du kan genomgå en allergiutredning om du tror att du är allergisk, men inte vet mot vad. Det viktigaste i utredningen är det du berättar för läkaren om vilka besvär du har, när du får besvär och var i kroppen de känns eller syns.

Matallergi – 1177

16 dec. 2021 — Att vara allergisk mot livsmedel betyder att du inte tål …

Att vara allergisk mot livsmedel betyder att du inte tål någonting som du har ätit eller druckit. Ofta kan det klia på huden eller göra ont i magen. Men symtomen kan variera mycket. Besvären brukar gå över av sig själv genom att du undviker det som orsakar allergi.

Allergimottagningar i Stockholms län – 1177

Här hittar du allergimottagningar i Stockholms län. Observera att även sjukhusens allergimottagningar syns i den listan. För att besöka sjukhusens …

Pälsdjursallergi – 1177

Personer som har pälsdjursallergi har en kraftigt ökad risk att utveckla astma …

Pälsdjursallergi ger ofta besvär som röda, kliande ögon, nästäppa, upprepade nysningar och rinnsnuva. Vid pälsdjursallergi så reagerar du på allergiframkallande ämnen som fastnar i slemhinnorna i ögonen, näsan eller lungorna. Ämnena kommer oftast från djurens saliv, urin eller talgkörtlar, men även päls.

Pollenallergi – 1177

Pollenallergi ger besvär som röda och kliande ögon, nästäppa, …

Pollenallergi ger besvär som röda och kliande ögon, nästäppa, upprepade nysningar och rinnsnuva. Hur svåra besvär du får beror på hur känslig du är och hur mycket och vilka typer av pollen som finns i luften.

Komjölksallergi – 1177

Komjölksallergi innebär att du är allergisk mot ett eller flera proteiner …

Komjölksallergi innebär att du är allergisk mot ett eller flera proteiner som finns i mjölken. Allergin är vanligast hos barn som är yngre än ett år. Oftast växer allergin bort innan barnet börjar skolan men den kan finnas kvar i vuxen ålder. Behandlingen går ut på att undvika kost som innehåller komjölk.

Insektsallergi – 1177

Den vanligaste formen av insektsallergi orsakas av giftet från bistick och …

Den vanligaste formen av insektsallergi orsakas av giftet från bistick och getingstick. Det kan klia och ge utslag över kroppen, och du kan bli svullen runt ögonen och i läpparna. Men det är ovanligt med kraftiga allergiska reaktioner, särskilt hos barn.

Latexallergi – Netdoktor.se

Latexallergi – Netdoktor

Latexallergi är en reaktion på proteiner som finns i latex (naturgummi). Hur mycket latex som behövs för att utveckla en allergisk reaktion är okänt. Om …

Latexallergi är främst kopplat till användningen av gummihandskar. Det kan ge handeksem och i sällsynta fall mer allvarliga reaktioner.

Latexallergi – symtom, orsaker och behandling – Doktorn.com

Latexallergi innebär att man är allergisk mot gummimaterialet latex, som till exempel finns i handskar. Man räknar med att ungefär 1-2 procent av Sveriges …

Keywords: latexallergi 1177